сряда, 24 декември 2008 г.

послание на Йоана 3,4

Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога, защото много лъжепророци излязоха от света. По това познавайте Божия Дух: Всеки дух, който изповядва, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога, а никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога, и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че иде и сега е вече в света. Вие сте от Бога дечица и ПОБЕДИЛИ СТЕ ГИ защото по велик е Онзи, който е във вас, от онзи, който е в света.
Те са от света, затова светски говорят и светът тях слуша.
Ние сме от Бога, който познава Бога, нас слуша, който не е от Бога - не ни слуша. По това разпознаваме духа на истината и духа на заблудата.
Възлюбени да се любим един другиго, защото любовта е от Бога: и всеки който люби, роден е от Бога и познава Бога. Който не люби, не е познал Бога, защото Бог е любов.
В това се яви Божията любов към нас, че Бог изпрати на света Своя единороден Син, за да живеем чрез Него. В това се състои любовта: не че ние сме възлюбили Бога, но че Той възлюби нас и прати Сина Си като омилостивение за греховете ни.
Възлюблени, понеже така ни е възлюбил Бог, то и ние сме длъжни да се любим един другиго. Никой никога не е видял Бога, но ако се любим един другиго, Бог пребъдва в нас и любовта към Него е съвършена в нас.
По това познаваме, че пребъдваме в Него и Той в нас, гдето ни е дал от Духа си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар